Compliance Accountant

Compliance Accountant

Toezicht op regelgeving: de compliance accountant

Sinds de invoering van de WTA in 2006 heeft menig accountantspraktijk een nieuwe functie ingesteld, de compliance officer ook wel de compliance accountant. Kantoren mét en zonder AFM vergunning zijn ertoe overgegaan het toezicht op de naleving van externe en interne regelgeving aan specifiek één van de accountants toe te vertrouwen. Bent u de compliance accountant die de compliance en kwaliteitsbeheersing binnen het kantoor moet waarborgen? En vindt u het soms lastig te bepalen hoe dit vorm te geven?

NovigoAccountantsadviseurs helpt kantoren en compliance accountants bij de invulling van hun taak. Met praktische tips en specialistische kennis op het gebied van regelgeving en naleving. Ook als u de compliance functie van uw kantoor liever door een externe partij laat vervullen bent u bij ons aan het juiste adres.

Compliance accountant en kwaliteitsbeheersing

Als compliance accountant bent u verantwoordelijk voor o.a. de kwaliteitsbeheersing. Conform de normen voor beroepsuitoefening is een stelsel van kwaliteitsbeheersing opgezet voor het continu kunnen blijven bieden van optimale kwaliteit. De continu veranderende regelgeving kan het lastig maken om hier een goede grip op te krijgen. NovigoAccountantsadviseurs helpt u graag met de verdere structurele optimalisatie van uw organisatie. Lees hoe onze accountant adviseurs u als compliance officer of als compliance accountant kunnen bijstaan (kwaliteitsbeheersing).

Bekijk ook eens...

Compliance Accountant?

Onze accountantsadviseurs vertellen u graag meer

Maak een afspraak